Vaříme s Mauštou: Tuňákový salát pro mořské příšerky.

21. května 2015 v 20:56 | Maruška H. |  Vaříme s Mauštou
Dlouho nebyl článek do rubriky Vaříme s Mauštou a protože mám poslední dobou žravou, rozhodla jsem se to napravit! Určitě znáte ten pocit, když si od rána pečlivě hlídate co jíte (aby vám ta dieta konečně vyšla) a pak příjdete ze školy domů, unavení, bez energie a dostane chuť na celou ledničku. Mě se to stává poslední dobou čím dál tím častěji, ten stres s přicházejícím koncem školního roku je holt znát. Pomalu se dostávám k pointe, nebojte :D. Takže příjdu ze školy, dostanu chutě, otevřu ledničku a co teď.. Snažím se nepapat nezdravé jídlo a tak si místo čokolády nebo bábovky radši udělám třeba salát. A dnes Vám přináším recept na jeden můj oblíbený!



Co budeš potřebovat:

Já jako anti-talent na vaření můžu s čistým svědomím říct, že na salátu se nedá snad nic zkazit. Když teda nerozvaříte těstoviny a nepřesolíte zeleninu. Řiďte se pravidlem, které by se zrovna mělo spousta slečen naučit v líčení - "Méně, je někdy více".

• těstoviny ( mám nejradši vrtulky, ale ty zrovna včera došly )
• zelenina - kukuřice, špenát
• tuňák
• olivy


Postup:

aneb jak to dělám já.

Jako první si dám do hrnce vařit vodu a zatím si připravím zeleninu. Nikdy jsem nechápala to ''dušení'', nebo jak se má zelenina správně upravovat. Jednoduše dám kukuřici a špenát do menšího hrnce, podleji trochou vody, přidám sůl a špetku cukru (To je skvělá vychytávka, kterou mě naučila mamka. Do slaného jídla dejte trochu cukru a do sladkého špetku soli. Jídlo pak chutná mnohem lépe!) a nechám vařit přiklopené pokličkou na menší stupeň.

Až voda na těstoviny začne bublat (začne se vařit), přidám do ní sůl, olej a od oka půl - 3/4 hrnečku těstovin (což vychází zhruba na jednu porci) a nechám 8 minut vařit. Pro méně šikovné (jako já) je dobré mít po ruce minutku :D.
Těstoviny se vaří a zelenina je dejme tomu už hotová, tak na řadu přichází hlavní hvězdy salátu - tuňák a olivy. Konzervu s tuňákem si opláchnu, otevřu a odleju trochu oleje. Dál si vyndám pár oliv, nakrajím je na půlku nebo na ještě menší kousky a připravím si je do misky.

Až budou těstoviny jak se říká al-dente, začíná to nejtěžší, ve kterém spočívá celé kouzlo salátu! :D Připravím si nad dřezem větší síto, do kterého těstoviny sleju a propláchnu studenou vodou. Až okapají, přidám zeleninu, tuňáka a olivy. V téhle fázi celé dílo promíchtejte. Zbavíte se tak oleje, který by jste potom meli v talíři a to by bylo fujky (jak salátová polévka), ale zároveň se chutě smíchají. A je hotovo!


TIP: Za tohle mě asi spousta lidí ukamenuje, ale jestli chcete chuť ještě víc vylepšit, přidejte do salátu kopr!

Jak vzniká umělecké dílo!

Dobrou chuť!



iixix





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama